Hecht BETISSILVER ezüstmetál akkumulátoros robogó

Hecht BETISSILVER ezüstmetál akkumulátoros robogó

Márka:HECHT MOTORS
Cikkszám:337195
Elérhetőség:Nem elérhető
  • 556 041Ft

  • Nettó: 437 827Ft
Termékinformációk:

Közúti használatra homologizált, elektromos moped. A motorkerékpár kétülésnek minősített. A hajtásról a hátsó kerékagyban elhelyezett 800 W-os szénkefe nélküli motor gondoskodik. A robogót egy 12 Ah kapacitású lítium akkumulátor hajtja, amely egy feltöltéssel akár 40 km-es hatótávolságot biztosít. Ha a motor teljesítménye vagy az akkumulátor kapacitása nem elegendő, a hatótávolság pedálozással növelhető, ugyanúgy, mint egy elektromos kerékpár esetében. A maximális sebesség 40 km/h. A kerekekre 18" x 25-ös cső nélküli gumiabroncsok kerültek, tárcsafékek biztosítják a biztonságos megállást. Az akkumulátor 6-7 óra alatt töltődik fel teljesen. Maximális teherbírása 130 kg.

Felépítésével ez a robogó így a legendás Babetta elektromos helyettesítője. Hozzá képest azonban csendes, nem bocsát ki káros anyagokat és környezetbarát.

Miért kell egy robogónak homologizációval és rendszámtáblával rendelkeznie?

Alapvetően csak az elektromos kerékpárok és az utcai elektromos kerekesszékek közlekedhetnek jogszerűen, regisztráció nélkül az utakon. Az Európai Parlament és Tanács 168/2013/EU rendelete pontosan meghatározza, hogy mi minősül elektromos kerékpárnak. Három fő feltételnek kell teljesülnie:

A motor teljesítménye nem haladja meg a 250 W-ot.

A motor csak a pedálozást segíti.

A motor automatikusan leáll, amikor a sebesség eléri a 25 km/h-t.

Mindhárom feltételnek egyszerre kell teljesülnie, tehát attól, hogy pedálokat szerelünk egy motorkerékpárra, az még nem lesz e-bike. Ha a motor teljesítménye meghaladja a 250 W-ot, a jármű a motor segítségével pedálozás nélkül is mozog, vagy 25 km/h-nál nagyobb sebességre képes, a törvény szerint gépjárműnek minősül, és minden erre vonatkozó szabályozásnak meg kell felelnie. Szükséges tehát az érvényes forgalmi engedély, a rendszámtábla, a műszaki vizsgálat elvégzését igazoló okmányok és az érvényes kötelező felelősségbiztosítás. A járművezetőnek természetesen az adott kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel kell rendelkeznie.

Sajnos olyan gépekkel is találkozhatunk a piacon, amelyek nem rendelkeznek közúti jóváhagyással, pedig nem felelnek meg az elektromos kerékpárok (vagy elektromos hajtású kerekesszékek, valamint idosek által használt háromkerekű kocsik, „scooterek”) paramétereinek sem. Ezek a gépek azonban nem közlekedhetnek közúton. Bármit is mondjon Önnek a kereskedő a megtévesztés kedvéért, vagy éppen a törvények ismeretének hiányában, az üzemeltető (járművezető) mindig viseli a gép szabályellenes használatából fakadó következményeket.

Ha a jármű közúti ellenőrzéskor nem rendelkezik homologizációval, érvényes műszaki vizsgával és érvényes kötelező felelősségbiztosítással, a bírság akár több százezres nagyságrendű is lehet.

Lítium-akkumulátor
A modern lítium-akkumulátorok előnye a nagy energiasűrűség. A régebbi akkumulátortípusokhoz képest ezért kisebb tömeg és méret mellett nagy kapacitással rendelkeznek. Egy kisméretű és könnyű lítium-akkumulátor tehát ugyanolyan hosszú ideig képes táplálni egy motort, mint egy többszörösen nagyobb és nehezebb ólom akkumulátor.

Műszaki adatok:
Akkumulátor: 48V/12 Ah Ah
Teljesítmény (W) :800
Sebesség: 40 km/h
Kerekek első/hátsó átmérője: 18*2,5 coll
Hatótáv: 40 km
Töltési idő (h): 6-7

Értékelés írása

Megjegyzés: ne használjon HTML kódot!
    Rossz           Jó
Captcha

TISZTELT VÁSÁRLÓNK!
Fizetésnél kérje az ingyenes adattörlő kódot adatainak biztonsága érdekében!

A Kormány döntése alapján a kereskedő minden tartós adathordozó termék vásárlásakor köteles ingyenes adattörlő kódot biztosítani.
További információk a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján:

https://nmhh.hu/veglegestorles